Kik vagyunk - Kapcsolat

A CECED Magyarország Egyesülés

2004. szeptember 21-én CECED Magyarország Háztartásigép-gyártó és -forgalmazó Érdekérvényesítő és –képviselő Egyesülés néven alapított szervezetet tizenegy háztartási készülékeket gyártó és forgalmazó cég. Az egyesülés jelenlegi tagjai a BSH Kft. (a Bosch, Siemens és Ufesa márkájú háztartási készülékek forgalmazója), a Candy Hoover Hungary Kft., a DOMETIC Zrt., az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft., a Gorenje Budapest Kft., a Groupe SEB Central Europe Kft. (a Tefal, Moulinex, Rowenta és Krups márkák forgalmazója), a Beko termékeket is forgalmazó Hauser Magyarország Kft., az Indesit Company Magyarország Kft., az LG Electronics Magyar Kft., a Miele Kft., a Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep, a Samsung Electronics Magyar Zrt. és a Whirlpool Magyarország Kft.

A 2014. december 10-én megtartott taggyűlés arról határozott, hogy 2015. január 1-től már nem csak háztartásigép-gyártó és –forgalmazó vállalatok lehetnek a CECED Magyarország Egyesülés tagjai, hanem bármilyen, elektronikai készüléket (pl. háztartási, szórakoztató elektronikai, IT, világítástechnikai) gyártó és forgalmazó cég tagként csatlakozhat a szervezethez.

A CECED Magyarország teljes neve ennek megfelelően CECED Magyarország Elektronikaikészülék-gyártó Érdekérvényesítő és –képviselő Egyesülésre változott.

A CECED

A CECED Magyarország Egyesülés tagja az európai háztartásigép-gyártó és forgalmazó vállalatok nemzetközi érdekképviseleti szervezetének, a CECED-nek is. Az iparág 200 ezer főt foglalkoztat közvetlenül és évente 35 milliárd euro forgalmat bonyolít. A tagok nagyháztartási gépeket (pl. hűtőgépeket, mosógépeket, tűzhelyeket, mosogatógépeket), háztartási kisgépeket (pl. konyhai robotgépek, porszívók), valamint fűtő- és hűtőkészülékeket gyártanak és forgalmaznak, elsősorban háztartási használatra.

A CECED - Conseil Européen de la Contruction d`appareils Domestiques (Európai Háztartási Gép Gyártók Tanácsa) 1958-ban jött létre. 1997 óta a szervezet Brüsszelben képviseli tagjainak érdekeit az európai intézményekben. Tagszervezetei (26) vannak Ausztriában, Belgiumban, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Észtországban, Franciaországban, Görögországban, Hollandiában, Lengyelországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Németországban, Norvégiában, Olaszországban, Nagy-Britanniában, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Svédországban, Svájcban, Szlovákiában és Törökországban. 1997 óta azonban nemcsak a nemzeti egyesületek, hanem a gyártó és forgalmazó cégek közvetlenül is tagjai a CECED-nek, jelenleg 18-an (Arcelik, Ariston Thermo Group, BSH Bosch und Siemens Hausgerate GmbH, Candy Hoover Group Srl, Daikin Europe N.V., De’Longhi SpA, AB Electrolux, Fagor Group, Gorenje d.d., Groupe SEB, Indesit Company SpA , LG Electronics, Liebherr Hausgerate, Miele & Cie. GmbH & Co, Philips Consumer Lifestyle B.V., Samsung Electronics, Vorwerk Elektrowerke GmbH & Co. KG és Whirlpool EMEA.).

A CECED Magyarország az energiahatékonyság érdekében 2006 óta folytat kampányokat, amelyek jól ismert figurája Forgó Morgó, a pazarlásunkért zsörtölődő villanyóra, animációs filmsorozat népszerű hőse. A filmek megtekinthetőek a honlapon:

Forgó Morgó animációs filmek.

Ha a jövőbeni csereprogramokról, egyéb – pl. Forgó Morgó – pályázati lehetőségekről, valamint az elektronikai készülékekkel kapcsolatos egyéb hasznos információkról időben szeretne értesülni, iratkozzon fel havi Forgó Morgó hírlevelünkre

Forgó Morgó Hírlevél.

Korábbi hírleveleinket megtekintheti itt:

Hírlevél cikkek, érdekességek.

Elérhetőségek:

CECED Magyarország Egyesülés
cím: 1132 Budapest, Váci u. 12.
Tel: +36 1 224 7735
Fax: +36 1 224 7736
Email: info@cecedhu.hu
Web: www.cecedhu.hu és www.forgomorgo.hu
www.facebook.com/forgomorgo

Kommunikációs partner:
Konkam Stúdió
email: konkam@konkam.hu

 

© 2016 Minden jog fenntartva