A nárcisztikus férfi: hogyan ismerheted fel?

nárcisztikus férfi

A nárcisztikus férfiak jellemzői sokszor nehezen észrevehetőek, de vannak bizonyos tulajdonságok, amelyek segíthetnek a felismerésben. Most bemutatjuk ezeket a tulajdonságokat, hogy könnyebben felismerhesd, ha egy nárcisztikus férfi lépett az életedbe.

Perfekcionizmus

Egy nárcisztikus férfi gyakran perfekcionizmust mutathat a másokkal szemben támasztott elvárásaiban. Úgy gondolják, hogy ők természetüknél fogva felsőbbrendűek másnál, ezért úgy gondolják, hogy csak tökéletességet érdemelhetnek.

Kontrollmánia

A nárcisztikus férfiak mindig igyekeznek megvédeni törékeny és alacsony önbecsülésüket, ezért megpróbálnak mindent kontrollálni maguk körül. Egy párkapcsolatban ez azt is jelentheti, hogy az irányításmániás nárcisztikus megmondja a partnerének, hogy mit viseljen, hogyan beszéljen vagy éppen kikkel találkozzon.

Elköteleződési problémák

A nárcisztikus férfiak az elköteleződési problémáik miatt hajlamosak a hűtlenségre. Az áldozataikkal általában nem közlik, hogy pontosan, milyen viszony is áll fent közöttük.

Krónikus hazudozás

A nárcisztikus emberek gyakran hazudnak, túloznak vagy szépítenek dolgokat. Fontos számukra, hogy a figyelem rajtuk maradjon, és állandó elismerésben részesüljenek.

Manipuláció

A nárcisztikus férfiak gyakran használnak manipulációt annak érdekében, hogy elérjék, amit akarnak. Különböző taktikák is léteznek, az egyik ilyen a gaslightning, amikor az áldozat már abban sem biztos, hogy mi a valóság, és a végén csak magát hibáztatja a történtekért.

Erőszak

Sajnos a nárcisztikus visszaélés számos formát ölthet. beleértve a fizikai, verbális, érzelmi, szexuális, pszichológiai, pénzügyi bántalmazást. A visszaélések súlyossága változhat, és általában idővel romlik.

Ezek a tulajdonságok segíthetnek a nárcisztikus férfiak felismerésében. Ha attól tartasz, hogy egy nárcisztikus férfi lépett az életedbe, akkor fontos megvizsgálni a viselkedésüket, valamint elengedhetetlen, hogy megtanuljunk továbblépni, ha azt érezzük, hogy egy számunkra mérgező kapcsolatba keveredtünk.